Uw Winkelwagen
€ 0,00
geen producten

BE A PROF IN BAKE-OFF

De basis
De rode draad van onze broden is desem; een zuurdeeg op basis van wilde gisten en bacteriën. Vanuit daar zijn tal van samenstellingen mogelijk. Van graansoorten, uitmaling, menging, receptuur, deegbereiding en decoraties tot vullingen, toevoegingen of vorm. Aan u de keus, aan ons (én u) de smaak.

Bake-off
Onze broden worden afgeleverd als bake-off producten. Het brood is door ons voor 3/4 afgebakken en wordt verpakt in een plastik zak en kartonnen doos afgeleverd. Voor bestellingen van minimaal 5 collie is het ook mogelijk om het brood diepgevroren te leveren.

Bake-off producten zijn ovenklare producten; de producten zijn voorgerezen, voorgebakken. Voorgebakken houdt in dat de producten al een deel van het bakproces hebben ondergaan. Bij dit voorbakken verkleuren de producten bijna niet. Je hoeft ze alleen nog maar uit de diepvries of uit de verpakking te halen en af te bakken.


Laat het brood, indien noodzakelijk, ontdooien alvorens je het gaat afbakken. Als je oven goed is voorverwarmd, bak je het brood in enkele minuten af. Waar het om gaat is dat de korst mooi goudbruin kleurt. Onze algemene richtlijn is:

  • Broden van 450 gram: 12 tot 13 minuten, temperatuur 200º c 
  • Broden van 300 gram: 9 tot 10 minuten, temperatuur 200º c

Laat het brood ongeveer een half uurtje afkoelen, dan komt de smaak helemaal tot zijn gerecht en is het gezonder om te consumeren.

Voordelen bake-off

  • altijd vers 
  • snelle bereiding
  • makkelijke bereiding
  • grote variatie 
  • constante kwaliteit